Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowne i aromatyczne danie- radosna twórczość mojego Narzeczonego.... Muszę przyznać,że to najlepsze leczo jakie jadłam... Chylę czoła i podaję przepis dalej... Ostrzegam-TO DANIE UZALEŻNIA ;P
Kabaczki obieramy, kroimy w kostkę wrzucamy do garnka (dodajemy pół szklanki wody oraz 2 łyżki oliwy) i dusimy aż będą miękkie, ale nie rozgotowane.
Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek w cieniutkie plasterki.
Kiełbaskę kroimy w kostkę i podsmażamy dość mocno. Na osobnej patelni dusimy cebulkę i czosnek do czasu aż będą miękkie.
Podsmażoną kiełbaskę wraz tłuszczykiem wrzucamy do garnka z kabaczkiem, dodajemy podduszoną cebulkę z czosnkiem oraz przecier pomidorowy.
Bazylię drobno kroimy, z gałązek majeranku obrywamy listki (około 1 łyżeczki) dodajemy do garnka, doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką lub chilli-ilość według upodobań (najlepsze jest świeżo mielone).
Całość jeszcze chwilkę dusimy razem i gotowe :)
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 178
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 196
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 71
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 118
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 94
Kiedy lato za oknem, to w taką pogodę świetnie wpasuje się deser truskawkowy...
Odsłon: 178
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 196
Pyszna, szybka przekąska idealna na imprezę lub spotkanie ze znajomymi
Odsłon: 71
Do masy sernikowej dodałam mleczko skondensowane co spowodowało, że serniczek...
Odsłon: 118
Mięso tak przygotowane smakuje wybornie. Myślę że pokrojone w plastry i posm...
Odsłon: 94
Składniki
Kabaczki obieramy, kroimy w kostkę wrzucamy do garnka (dodajemy pół szklanki wody oraz 2 łyżki oliwy) i dusimy aż będą miękkie, ale nie rozgotowane.
Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek w cieniutkie plasterki.
Kiełbaskę kroimy w kostkę i podsmażamy dość mocno. Na osobnej patelni dusimy cebulkę i czosnek do czasu aż będą miękkie.
Podsmażoną kiełbaskę wraz tłuszczykiem wrzucamy do garnka z kabaczkiem, dodajemy podduszoną cebulkę z czosnkiem oraz przecier pomidorowy.
Bazylię drobno kroimy, z gałązek majeranku obrywamy listki (około 1 łyżeczki) dodajemy do garnka, doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką lub chilli-ilość według upodobań (najlepsze jest świeżo mielone).
Całość jeszcze chwilkę dusimy razem i gotowe :)
Przepisy Zupy
Zupy
Kartoflanka z ciecierzycą
Zupy
Zupa z jarmużem i grzybami mun
Zupy
Zupa kaszubska
Zupy
Zupa grzybowa Bożeny
Kartoflanka z ciecierzycą
Ta kremowa zupa stanie się jedną z twoich ulubionych. Jest bogata i kremowa,...
Odsłon: 19381
Zupa z jarmużem i grzybami mun
Pyszna zupa z kurczakiem, grzybami mun i warzywami. Orientalnego charakteru d...
Odsłon: 92