Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i sycące danie. Idealne na II fazę diety białkowej.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10474
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336803
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4440
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424054
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10474
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336803
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4440
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424054
Składniki
W garnku zagotowujemy bulion (ja miałam z kostki). W tym samym czasie przygotowujemy klopsiki z mięsa mielonego, białka, cebuli pokrojonej w kostkę, zmiażdżonego czosnku, otrąb pszennych, pociętej w drobną kostkę jednej cukinii, ziół prowansalskich i przypraw. Masa musi być dość zwarta. Formujemy małe kulki i wrzucamy do wrzącego bulionu.
Następnie do całości dodajemy pokrojoną w półksiężyce cukinię, posiekany koperek i cały jogurt (najpierw zmieszajmy go z wywarem, żeby się nie zważył). Gotujemy aż cukinia będzie miękka i doprawiamy do smaku.