Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i sycące danie. Idealne na II fazę diety białkowej.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
W garnku zagotowujemy bulion (ja miałam z kostki). W tym samym czasie przygotowujemy klopsiki z mięsa mielonego, białka, cebuli pokrojonej w kostkę, zmiażdżonego czosnku, otrąb pszennych, pociętej w drobną kostkę jednej cukinii, ziół prowansalskich i przypraw. Masa musi być dość zwarta. Formujemy małe kulki i wrzucamy do wrzącego bulionu.
Następnie do całości dodajemy pokrojoną w półksiężyce cukinię, posiekany koperek i cały jogurt (najpierw zmieszajmy go z wywarem, żeby się nie zważył). Gotujemy aż cukinia będzie miękka i doprawiamy do smaku.