Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i sycące danie. Idealne na II fazę diety białkowej.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 79
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31239
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 79
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31239
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 399
Składniki
W garnku zagotowujemy bulion (ja miałam z kostki). W tym samym czasie przygotowujemy klopsiki z mięsa mielonego, białka, cebuli pokrojonej w kostkę, zmiażdżonego czosnku, otrąb pszennych, pociętej w drobną kostkę jednej cukinii, ziół prowansalskich i przypraw. Masa musi być dość zwarta. Formujemy małe kulki i wrzucamy do wrzącego bulionu.
Następnie do całości dodajemy pokrojoną w półksiężyce cukinię, posiekany koperek i cały jogurt (najpierw zmieszajmy go z wywarem, żeby się nie zważył). Gotujemy aż cukinia będzie miękka i doprawiamy do smaku.