Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste i sycące danie. Idealne na II fazę diety białkowej.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 731
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 350
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4953
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 116
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 731
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 350
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4953
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 116
Składniki
W garnku zagotowujemy bulion (ja miałam z kostki). W tym samym czasie przygotowujemy klopsiki z mięsa mielonego, białka, cebuli pokrojonej w kostkę, zmiażdżonego czosnku, otrąb pszennych, pociętej w drobną kostkę jednej cukinii, ziół prowansalskich i przypraw. Masa musi być dość zwarta. Formujemy małe kulki i wrzucamy do wrzącego bulionu.
Następnie do całości dodajemy pokrojoną w półksiężyce cukinię, posiekany koperek i cały jogurt (najpierw zmieszajmy go z wywarem, żeby się nie zważył). Gotujemy aż cukinia będzie miękka i doprawiamy do smaku.