Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczna, pachnąca leśnymi grzybami zupa.Zabielona niewielką ilością 12% śmietany, nie zagęszczona mąką.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18000
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 489
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 970
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7490
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8848
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18000
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 489
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 970
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7490
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8848
Składniki
1. Obieramy i myjemy ziemniaki i warzywa, następnie kroimy, ziemniaki i seler w kostkę, marchew, pietruszkę w plasterki, cebulę w kostkę.Namoczone grzyby odcedzamy i kroimy w paski. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone warzywa(oprócz ziemniaków). Smażymy 5 minut, dorzucamy grzyby i smażymy kolejne 5 minut, dorzucamy ziemniaki, posiekany drobno czosnek i smażymy kolejne 5 minut często mieszając.
3. Zalewamy wszystko 1,5 l wody i gotujemy zupę przez 30 minut na małym ogniu. 4. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano. Wlewamy śmietanę (dodajemy do kubka 1 łyżkę zupy aby zahartować śmietanę) i gotujemy jeszcze kilka minut. Podajemy posypane posiekaną natką pietruszki. Smacznego!