Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1256
Dodano: 25.01.2018
Odsłon: 892
3-4 os. | 60 min | łatwe | tanie |
1. Obieramy i myjemy ziemniaki i warzywa, następnie kroimy, ziemniaki i seler w kostkę, marchew, pietruszkę w plasterki, cebulę w kostkę.Namoczone grzyby odcedzamy i kroimy w paski.
2. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone warzywa(oprócz ziemniaków). Smażymy 5 minut, dorzucamy grzyby i smażymy kolejne 5 minut, dorzucamy ziemniaki, posiekany drobno czosnek i smażymy kolejne 5 minut często mieszając.
3. Zalewamy wszystko 1,5 l wody i gotujemy zupę przez 30 minut na małym ogniu.
4. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano. Wlewamy śmietanę (dodajemy do kubka 1 łyżkę zupy aby zahartować śmietanę) i gotujemy jeszcze kilka minut.
Podajemy posypane posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

fafiatko 25 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
grzybowa, królową zup! :) Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 25 stycznia 2018Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam zupę grzybową:) Odpowiedzi: 2 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz