Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo aromatyczna, pachnąca leśnymi grzybami zupa.Zabielona niewielką ilością 12% śmietany, nie zagęszczona mąką.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 382
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 120
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 108
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 66
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2672
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 382
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 120
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 108
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 66
Smażone pączki z dziurką to ciekawa alternatywa na Tłusty Czwartek. Nie wymag...
Odsłon: 2672
Składniki
1. Obieramy i myjemy ziemniaki i warzywa, następnie kroimy, ziemniaki i seler w kostkę, marchew, pietruszkę w plasterki, cebulę w kostkę.Namoczone grzyby odcedzamy i kroimy w paski. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone warzywa(oprócz ziemniaków). Smażymy 5 minut, dorzucamy grzyby i smażymy kolejne 5 minut, dorzucamy ziemniaki, posiekany drobno czosnek i smażymy kolejne 5 minut często mieszając.
3. Zalewamy wszystko 1,5 l wody i gotujemy zupę przez 30 minut na małym ogniu. 4. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, oregano. Wlewamy śmietanę (dodajemy do kubka 1 łyżkę zupy aby zahartować śmietanę) i gotujemy jeszcze kilka minut. Podajemy posypane posiekaną natką pietruszki. Smacznego!