Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
gęsty, a bez ziemniaków :) delikatnie orzeźwiająca w smaku zupa krem, przepis na 3 porcje
Wszystkie warzywa myję (korzenne obieram, z brokuła odcinam różyczki, głąba się pozbywam) i niedbale kroję na mniejsze kawałki. Rachu ciachu, mniej więcej podobnej wielkości.
Wrzucam do garnka, zalewam wodą tylko tyle, żeby je przykryła.
Różyczki brokuła na końcu, bo gotuje się najkrócej.
Gotuję 20 minut na średnim ogniu.
Wyłączam grzanie, blenduję na gładki krem.
Posypuję koperkiem lub natką z pietruszki i podaję w miseczkach lub barszczówkach. Czasem dolewam oliwę już na talerzu, a czasem nie zdążę :)
Sól? Przyprawy? ...nie, nie zapomniałam :)) nie dodaję, nie ma potrzeby. Ta kombinacja warzyw to smak i aromat sam w sobie :) niepowtarzalny.
Zupa smakuje o wiele delikatniej i bardziej świeżo niż na wywarze ze standardowej włoszczyzny i przepisu z zagęszczaniem ziemniakiem :)
Zachowuje piękny kolor soczystej zieleni .... mmmm
Gotowe!!!
Przepis dnia
Propozycja na lekką, prostą i szybką w przygotowaniu sałatkę z pomidorów, sał...
Odsłon: 13395
Muszę się podzielić z Wami tym przepisem z tej racji ,iż jest to najlepsza zu...
Odsłon: 3913
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 44
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 72
Prosty w przygotowaniu , wykona każdy nawet ten, kto nigdy ciasta nigdy ciast...
Odsłon: 44
Czy wiesz, co to jest spanakopita? Określa się tak greckie pikantne ciasto sz...
Odsłon: 72
Składniki
Wszystkie warzywa myję (korzenne obieram, z brokuła odcinam różyczki, głąba się pozbywam) i niedbale kroję na mniejsze kawałki. Rachu ciachu, mniej więcej podobnej wielkości. Wrzucam do garnka, zalewam wodą tylko tyle, żeby je przykryła. Różyczki brokuła na końcu, bo gotuje się najkrócej. Gotuję 20 minut na średnim ogniu. Wyłączam grzanie, blenduję na gładki krem.
Posypuję koperkiem lub natką z pietruszki i podaję w miseczkach lub barszczówkach. Czasem dolewam oliwę już na talerzu, a czasem nie zdążę :) Sól? Przyprawy? ...nie, nie zapomniałam :)) nie dodaję, nie ma potrzeby. Ta kombinacja warzyw to smak i aromat sam w sobie :) niepowtarzalny. Zupa smakuje o wiele delikatniej i bardziej świeżo niż na wywarze ze standardowej włoszczyzny i przepisu z zagęszczaniem ziemniakiem :) Zachowuje piękny kolor soczystej zieleni .... mmmm Gotowe!!!
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa kartoflanka
Zupy
Zupa z botwiny na mięsie
Zupy
Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Zupy
Krem ze szparagów
Zupa kartoflanka
Doskonała propozycja dla oszczędnych. Prosta zupa z ziemniakami, która z pewn...
Odsłon: 4
Zupa z botwiny na mięsie
O tej porze roku botwinka powinna jak najczęściej gościć na naszych stołach....
Odsłon: 19