Do góry

Zupy Przepis na:

lekki krem z brokuła

lekki krem z brokuła

Autor:

Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 2155

Dodano:

Odsłon: 687

gęsty, a bez ziemniaków :) delikatnie orzeźwiająca w smaku zupa krem, przepis na 3 porcje
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa myję (korzenne obieram, z brokuła odcinam różyczki, głąba się pozbywam) i niedbale kroję na mniejsze kawałki. Rachu ciachu, mniej więcej podobnej wielkości.
    Wrzucam do garnka, zalewam wodą tylko tyle, żeby je przykryła.
    Różyczki brokuła na końcu, bo gotuje się najkrócej.
    Gotuję 20 minut na średnim ogniu.
    Wyłączam grzanie, blenduję na gładki krem.

  2. Posypuję koperkiem lub natką z pietruszki i podaję w miseczkach lub barszczówkach. Czasem dolewam oliwę już na talerzu, a czasem nie zdążę :)
    Sól? Przyprawy? ...nie, nie zapomniałam :)) nie dodaję, nie ma potrzeby. Ta kombinacja warzyw to smak i aromat sam w sobie :) niepowtarzalny.

    Zupa smakuje o wiele delikatniej i bardziej świeżo niż na wywarze ze standardowej włoszczyzny i przepisu z zagęszczaniem ziemniakiem :)
    Zachowuje piękny kolor soczystej zieleni .... mmmm

    Gotowe!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

fafiatko 23 lutego 2018 fajna warzywna zupa, kombinacje trzeba sprobowac :) pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 23 lutego 2018 Zielono mi, chciałoby się powiedzieć hehe.
Pysznie wygląda i taki krem jest super, a u nas jutro m.in. taki koperek do przerobienia będzie :D

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń