Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto nie ma ochoty po świątecznym przejedzeniu na miseczkę lekkiej i delikatnej zupy, polecam krupniczek .
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 89
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 67
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 89
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 67
Składniki
Skrzydełka opłukaj, wyłóż do garnka i zalej wodą, zagotuj i zbierz szumowiny. Dodaj obrane i opłukane warzywa, przyprawy, sól i pieprz do smaku oraz opłukaną kaszę.
Całość gotuj do miękkości około pół godziny, w razie potrzeby dopraw do smaku, dodaj pokrojoną natkę pietruszki.