Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół zwykle podajemy z makaronem i oczywiście jest pyszny, ale można również podać z grysikiem. Jest bardzo delikatny, pyszny.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 891
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5999
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9829
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 891
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5999
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9829
Składniki
Mięso dokładnie oczyścić, umyć i włożyć do garnka. Zalać zimną woda i postawić na gazie. Doprowadzić do wrzenia, pozbierać szumowiny. Dodać obrane, umyte warzywa - marchewki, pietruszki, seler. Dodać pieprz czarny w ziarnach i pozostawić na gazie, na bardzo wolnym gotowaniu, na ok . 2 godz. Ugotować grysik na wodzie z łyżką oleju rzepakowego. Jak już będzie dostatecznie gęsty dodać pokrojony drobniutko koperek, wymieszać i wylać do płaskiego naczynia tak, żeby powstała ok 1cm warstwa. Pozostawić do całkowitego wystudzenia, najlepiej na noc. Przy pomocy foremek do ciastek powykrawać np. choinki i gwiazdki, będzie odświętnie, albo po prostu pokroić w kostkę. Dodać zamiast makaronu do rosołu. Smacznego.