Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół zwykle podajemy z makaronem i oczywiście jest pyszny, ale można również podać z grysikiem. Jest bardzo delikatny, pyszny.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5634
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1113
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12225
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1539
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5634
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1113
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12225
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1539
Składniki
Mięso dokładnie oczyścić, umyć i włożyć do garnka. Zalać zimną woda i postawić na gazie. Doprowadzić do wrzenia, pozbierać szumowiny. Dodać obrane, umyte warzywa - marchewki, pietruszki, seler. Dodać pieprz czarny w ziarnach i pozostawić na gazie, na bardzo wolnym gotowaniu, na ok . 2 godz. Ugotować grysik na wodzie z łyżką oleju rzepakowego. Jak już będzie dostatecznie gęsty dodać pokrojony drobniutko koperek, wymieszać i wylać do płaskiego naczynia tak, żeby powstała ok 1cm warstwa. Pozostawić do całkowitego wystudzenia, najlepiej na noc. Przy pomocy foremek do ciastek powykrawać np. choinki i gwiazdki, będzie odświętnie, albo po prostu pokroić w kostkę. Dodać zamiast makaronu do rosołu. Smacznego.