Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantastyczna, letnia zupa przygotowana na delikatnym bulionie drobiowym z mnóstwem kolorowych, młodych warzyw wprost z ogródka. Podajemy ją ze śmietanką i jajkiem na twardo, obficie posypujemy posiekanym koperkiem i natką pietruszki. Polecam przepis, ulepszajcie go :)
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2145
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7013
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1129
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2145
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7013
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1129
Składniki
W garnku zagotowujemy bulion, dodajemy umyte skrzydełka z kurczaka ( jeżeli potrzeba to po chwili zbieramy z powierzchni 'szumowiny'), wsypujemy ryż - powoli gotujemy.
Przygotowujemy warzywa: fasolkę kroimy na kawałeczki, ziemniaki obieramy i kroimy w niewielką kostkę, obraną marchew i pietruszkę ścieramy na tarce do jarzyn (na dużych oczkach) - tak przygotowane jarzyny wraz z różyczkami kalafiora dodajemy do gotującego się bulionu i dalej powoli gotujemy (ok. 10 minut).
Cebulkę siekamy i szklimy na niewielkiej ilości masła z dodatkiem szczypty soli oraz cukru, dodajemy pokrojonego pomidora, chwilę smażymy i dodajemy do zupy - gotujemy do momentu, kiedy wszystkie składniki będą miękkie, ale nie rozgotowane! Na koniec z zupy wyjmujemy skrzydełka - oddzielamy mięsko od kości i dodajemy go zupy. Gorącą zupę podajemy z gęstą śmietanką i jajkiem ugotowanym na twardo, posypujemy posiekanym koperkiem oraz natką pietruszki i gotowe! Smacznego :)