Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa idealna na lato - lekka, kwaskowa i z dużą ilością warzyw.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4794
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9099
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1346
Składniki
Ziemniaki kroimy w drobną kostkę. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce, na dużych oczkach. Kapustę drobno szatkujemy, a fasolkę kroimy drobno. Warzywa gotujemy w bulionie. Gdy ziemniaki będą już miękkie, dodajemy startego na tarce ogórka, wodę spod ogórków i zmiksowanego pomidora (bez skórki) oraz przyprawy. Gotujemy jeszcze 10 minut. W razie potrzeby doprawiamy. Podajemy z kleksem śmietany i świeżą natką pietruszki.