Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa idealna na lato - lekka, kwaskowa i z dużą ilością warzyw.
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 53
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 39
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 25
Kawałki mięsa duszone młodej kapuście z marchewką. Warzywa nadają słodkawego...
Odsłon: 53
Szybkie i sycące danie, które idealnie sprawdzi się na biwak. Jajecznica jest...
Odsłon: 39
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 25
Składniki
Ziemniaki kroimy w drobną kostkę. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce, na dużych oczkach. Kapustę drobno szatkujemy, a fasolkę kroimy drobno. Warzywa gotujemy w bulionie. Gdy ziemniaki będą już miękkie, dodajemy startego na tarce ogórka, wodę spod ogórków i zmiksowanego pomidora (bez skórki) oraz przyprawy. Gotujemy jeszcze 10 minut. W razie potrzeby doprawiamy. Podajemy z kleksem śmietany i świeżą natką pietruszki.