Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupka, która oczaruje, aromatyczna, prosta i szybka w przygotowaniu. A jaka sycąca! Świetny pomysł na obiad, szczególnie dla miłośników zup.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 725
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 725
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
Do garnka wlewamy oliwę, wrzucamy posiekaną w kostkę cebule, podsmażamy, dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Delikatnie solimy. Soczewicę (wcześniej dokładnie przepłukaną), wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Dodajemy pomidory (świeże lub z puszki). Gotujemy zupę na małym ogniu ok. 15-20 minut. Na końcu zupę doprawiamy pieprzem czarnym, solą, pieprzem cayenne, kminem i kolendrą (świeżą tudzież suszoną) Smacznego!