Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupka, która oczaruje, aromatyczna, prosta i szybka w przygotowaniu. A jaka sycąca! Świetny pomysł na obiad, szczególnie dla miłośników zup.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 118
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 88
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 118
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 88
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3151
Składniki
Do garnka wlewamy oliwę, wrzucamy posiekaną w kostkę cebule, podsmażamy, dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Delikatnie solimy. Soczewicę (wcześniej dokładnie przepłukaną), wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Dodajemy pomidory (świeże lub z puszki). Gotujemy zupę na małym ogniu ok. 15-20 minut. Na końcu zupę doprawiamy pieprzem czarnym, solą, pieprzem cayenne, kminem i kolendrą (świeżą tudzież suszoną) Smacznego!