Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupka, która oczaruje, aromatyczna, prosta i szybka w przygotowaniu. A jaka sycąca! Świetny pomysł na obiad, szczególnie dla miłośników zup.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 453
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 595
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113068
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 453
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 595
Składniki
Do garnka wlewamy oliwę, wrzucamy posiekaną w kostkę cebule, podsmażamy, dodajemy ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Delikatnie solimy. Soczewicę (wcześniej dokładnie przepłukaną), wrzucamy do garnka, zalewamy wodą. Dodajemy pomidory (świeże lub z puszki). Gotujemy zupę na małym ogniu ok. 15-20 minut. Na końcu zupę doprawiamy pieprzem czarnym, solą, pieprzem cayenne, kminem i kolendrą (świeżą tudzież suszoną) Smacznego!