Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna, aromatyczna idealna na jesienne i zimowe dni
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1161
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 349
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1161
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4163
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 349
Składniki
Dynię kroimy na kawałki, czosnek i cebulę siekamy. W garnku rozgrzewamy oliwę wrzucamy dynię, czosnek i cebulę. Gotujemy na dużym ogniu około 10 minut.
Po tym czasie wsypujemy przyprawy; gotujemy 3 minuty. Całość zalewamy gorącym bulionem gotujemy 10 minut i miksujemy blenderem. Dodajemy odsączoną fasolkę i podgrzewamy chwil kilka.
Podajemy posypaną natką pietruszki i z kleksem kwaśnej śmietany, bądź jogurtu