Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupy mogą być idealnym daniem na chłodne dni. Zwłaszcza te sycące, z dodatkiem mięsa i rozgrzewających przypraw. Świetnym przykładem będzie marokańska zupa harira z dodatkiem soczewicy, ciecierzycy, oraz jajka. Po talerzu takiego dania długo nie poczujesz głodu. Przepis pochodzi z 557. odcinka programu "Ewa gotuje".
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10425
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336765
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4324
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423717
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10425
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336765
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4324
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423717
Składniki
Wołowinę pokroić w średniej wielkości kostkę. Przełożyć do garnka. Zalać zimną wodą (ok. 1 ½ l), przyprawić liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Posolić, przykryć i zagotować. Zdjąć szumowinę.
Przyprawić kolendrą, szafranem i imbirem. Wsypać soczewicę. Dorzucić pokrojone w plastry łodygi selera naciowego. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Przykryć i gotować przez ok. 30 minut.
Po tym czasie dorzucić ciecierzycę, wlać przecier pomidorowy. Doprawić świeżo zmielonym pieprzem i ostrą papryką. Zagotować. Wsypać makaron i gotować do miękkości.
Podawać z jajkiem na twardo, suszonymi daktylami i figami oraz kolendrą.