Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zachciało mi się kapuśniaku takiego jak gotuje moja mama, bardzo kwaśny bez obgotowywania lub bez płukania kapusty.Taki po prostu mega mega kwaśnego mojego ulubionego. Lubię taki mocno kwaśny aż jak to mówią dziób wykręca taki jest najlepszy choć nie każdy taki lubi, ja podam przepis a to będzie już wasza decyzja jaki zrobicie.
Do garnka wlać dwa litry wody, dodać umyte kości schabowe oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować na wolnym ogniu od zagotowania do czasu aż mięso na kościach będzie miękkie. Jak już mięso jest miękkie dodać liście pora pokrojone oraz natkę pietruszki, ziela angielskie, liść laurowy oraz ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać kapustę mocno kiszoną pokrojoną drobno ( nie płukać chyba że ktoś nie lubi mocno kwaśnej ), Całość gotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty, zupę doprawić przyprawą z solą. Jak kapusta jest już miękka dodać łyżkę pieprzu ziołowego i 1 łyżeczkę cukru dla lepszego smaku, zamieszać i lekko zagotować, zdjąć z ognia.
Ugotowany kapuśniak posypuję dodatkowo jeszcze pieprzem ziołowym ponieważ tak najbardziej mi on smakuje. Jeśli ktoś nie lubi pieprzu ziołowego można pominąć, można też w czasie gotowania dodać majeranek.
Co to jest guacamole? To prosta pasta z awokado. Jak zrobić guacamole? To ba...
Odsłon: 221
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 56
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 481
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 428
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1978
Bardzo smaczna, soczysta kiełbasa wieprzowa chuda, podpiekana. Kiełbasa wędzo...
Odsłon: 56
Ciasto "Och i Ach" - czyli prosta rolada z bananem - to połączenie najlepszyc...
Odsłon: 481
Przepis dnia
Przepis na soczystego kurczaka duszonego w winie
Odsłon: 428
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 1978
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody, dodać umyte kości schabowe oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować na wolnym ogniu od zagotowania do czasu aż mięso na kościach będzie miękkie. Jak już mięso jest miękkie dodać liście pora pokrojone oraz natkę pietruszki, ziela angielskie, liść laurowy oraz ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać kapustę mocno kiszoną pokrojoną drobno ( nie płukać chyba że ktoś nie lubi mocno kwaśnej ), Całość gotować na wolnym ogniu do miękkości kapusty, zupę doprawić przyprawą z solą. Jak kapusta jest już miękka dodać łyżkę pieprzu ziołowego i 1 łyżeczkę cukru dla lepszego smaku, zamieszać i lekko zagotować, zdjąć z ognia.
Ugotowany kapuśniak posypuję dodatkowo jeszcze pieprzem ziołowym ponieważ tak najbardziej mi on smakuje. Jeśli ktoś nie lubi pieprzu ziołowego można pominąć, można też w czasie gotowania dodać majeranek.
Przepisy Zupy
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Zupy
Zupa krewetkowa
Zupy
botwinka z jajkiem w koszulce
Zupy
Zupa krem z pieczonej papryki
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Chłodnik na pomidorach, pieczonych burakach i jabłkach, który w prosty sposób...
Odsłon: 7
Zupa krewetkowa
Masz ochotę na odrobinę tajskich dań w swoim domu? Zupa krewetkowa to idealna...
Odsłon: 5