Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miałem dziś piękny sen , śnił mi się mój anioł z którym spacerowałem ulicami mego rodzinnego miasteczka Weszliśmy tam do starej kaplicy a tam na ścianac było pełno pięknyc obrazów , w tym obrazy mistrza Caravaggio Jednym z tych obrazów było słynne ZWIASTOWANIE - Caravaggia Gdy wstałem, to sobie pyszne , danie ugotowałem Minestrone di Caravaggio ! - Danie, zupa ta jest kwintesencją tego, co jadał sam mistrz Skład to przede wszystkim warzywa (Marchew, Bakłażan, włoska papryczka Friggitello, por, seler, oliwki czarne, pietruszka, Cukinia biała, pomidorki, szpinak, cebula Rosa di Toscana, ziemniaki niebieskie Vitelotte). A do tego listek laurowy , sól i pieprz do smaku, odrobina oliwy , makaron i małże
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1839
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 48
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 1839
Polecam. Dużo dobra, domowe jedzenie.
Odsłon: 48
Składniki
Do tego dania najbardziej się nadają odmiany letnie cukinii , bo nie trzeba obierać ze skórki, bo ich skórka jest zwyczajnie miękka i cieńka . Odmiany jesienne zwykle warto obrać obierakiem ze skórki przed dodanie do dania.
Wszyskie pokrojone warzywa (oprócz pomidorów, oliwek i ziemniaków) wrzucamy na rozgrzaną oliwę i blaszujemy aż zaczną wydawać przyjemny zapach. Następnie zalewamy wodą , dodajemy ziemniaki , pomidory , oliwki , makaron, listki laurowe oraz małże i gotujemy ok 10 / 15 minut. Doprawiamy solą i pieprzem i podajemy na gorąco :)