Do góry

Zupy Przepis na:

Miska ciepłej zupy

Miska ciepłej zupy

Autor:

Przepisów i artykułów: 1169 Ocena: 14414

Dodano:

Odsłon: 860

Taką zupę, każdy zje z przyjemnością, łatwa w przygotowaniu, na bazie warzyw, bez dodatku mięsa. Aromatyczna, rozgrzewająca zupa, daj się skusić.

Składniki

  • 2 duże cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 4 szt. papryki, różnokolorowej
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • 200 g wody
  • ¼ łyżeczki cukru
  • 2 łyżeczki majeranku, suszonego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • 1 łyżeczka cząbru, suszonego
  • 1 łyżeczka soli
  • ¾ łyżeczki pieprzu, mielonego
  • 250 g białej fasoli, z puszki
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Miska ciepłej zupy

Przygotowanie

  1. 1.Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję i smażę w garnku na rozgrzanej oliwie.
    2. Papryki myję, osuszam, usuwam nasiona, kroję w małe paseczki i dodaje do warzyw.
    3. Następnie dodaję pomidory, koncentrat pomidorowy, kostkę warzywną, wodę, cukier, majeranek, słodką paprykę, cząber, sól i pieprz, gotuje 15 minut.
    4. Na koniec dodaję fasolę i jeszcze gotuję 8 min.

  2. 5. Zupa gotowa, podaje z pieczywem.
    6. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń