Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś zrobiłam zupę mleczną dyniową . Super pozytywny kolor jak na jesienny czas . szybko , sprytnie i smacznie . Bierzmy się za robotę gdyż niedługo kolacja :)
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 554
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 782
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 158
Sałatka kolorowa w smaku wyjątkowa to kuskus perłowy, marchewka młoda karmeli...
Odsłon: 554
Przepis dnia
Domowa wiejska kiełbasa podpiekana wyszła rewelacyjna, pyszna, rozpływająca s...
Odsłon: 782
Przepis na pyszną i aromatyczną frittatę z salami, pomidorami, papryką, czerw...
Odsłon: 158
Składniki
Zupa : Dynię obieramy ,usuwamy pestki . Kroimy w kostkę i przekłądamy do garnka oraz wlewamy 600 ml wody . Dynię gotujemy do miękkości .Odstawiamy z ognia , Odlewamy połowę wody , i blendujemy na gładką masę . Mleko wlewamy do garnka , dodajemy cukier oraz cukier waniliowy . Kiedy zaczyna się gotować wsypujemy zacierkę . Ogień zmiejszamy i gotujemy około 5 minut często mieszając aby uniknąć przypalenia mleka i przywarcia zacierek . Następnie do mleka z zacierkami dodajemy zblendowaną dynię oraz szczyptę obranego i startego imbiru .Całość gotujemy jeszcze około 5 minut . Na początku zupa może wydawać się zbyt rzadka , ale jeśli preferujemy gęstszą możemy chwilkę odczekać gdyż od zacierki napewno zgęstnieje . Miód dodajemy do smaku do zupy nalanej już na talerz . Nie dodajemy miodu do wrzątku ani bardzo gorącego mleka czy ogólnie płynów czy potraw , ponieważ miód traci swoją cudowną moc . Cynamon nie jest konieczny .Można go użyć lub nie , wedle upodobania . https://nettrading.pl/wagi-kuchenne/waga-kuchenna-elektroniczna-pomidor-botti-pt-863 Polecam.
Zacierki : Do głębszej miski wkładamy wszsytskie składniki . Wody dodajemy tyle , aby zagnieść gęste ciasto , które będzie można zetrzeć na tarce o grubszych oczkach . Na talerzyk wsypujemy odrobinę mąki żeby można było maczać ciasto , dzięki temu łatwiej będzie trzeć .I tak wyrobioną kulkę ścieramy , a otrzymane zacierki podsypujemy delikatnie mąką aby się nie sklejały . Jeżeli kulka cista ciężko się ściera , ponieważ rozgrzała nam się w dłoni , polecam delikatnie moczyć w mące i ponownie ścierać .Robimy tak do wyczerpania ciasta . W ten sprytny sposób powstaje zacierka .
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa Minestrone
Zupy
Kapuśniak do ziemniaków
Zupy
Zupa z czarnej soczewicy (belugi)
Zupy
Zupa serowo-cebulowa
Zupa Minestrone
Zupa Minestrone czyli włoska zupa z dużą ilością warzyw z makaronem.
Odsłon: 57
Kapuśniak do ziemniaków
Dzień dobry mam dziś dla was nowy i to mój wymyślony przepis na kapuśniak moc...
Odsłon: 102