Do góry

Zupy Przepis na:

mocnokoperkowa zupa z kalarepki

mocnokoperkowa zupa z kalarepki

Autor:

Przepisów i artykułów: 64 Ocena: 426

Dodano:

Odsłon: 205

kalarepka + koperek = duet doskonały

Składniki

  • kalarepka - 2 duże lub 3 małe
  • młode ziemniaki - 500 g
  • młoda marchewka - 2 szt.
  • cebula - 1 szt.
  • koperek - 1 duży pęczek
  • bulion warzywny lub drobiowy - 2 litry
  • masło - 1 łyżka
  • sól
  • pieprz
  • śmietana 18% - pół szklanki
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
mocnokoperkowa zupa z kalarepki

Przygotowanie

  1. Ziemniaki, kalarepkę i cebulę pokroić w kostkę a marchewkę w talarki.

  2. W garnku rozgrzać masło, zeszklić na nim cebulę. Dodać ziemniaki i marchewkę, chwilę podsmażyć. Wrzucić kalarepkę, wlać bulion, posolić i popieprzyć do smaku. Gotować na małym ogniu do miękkości.

  3. Gdy warzywa będą miękkie, garnek zdjąć z ognia, zabielić zupę śmietaną.

  4. Koperek drobno posiekać, dodać do zupy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń