Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernikowa polewka w wersji słodko-kwaśnej. Przepis pochodzi z 410. odcinka programu "Ewa gotuje".
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 293
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 235
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1356
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 293
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 235
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1356
Składniki
Ciasteczka lub pokrojony w kostkę piernik przełożyć do miski, zalać litrem ciepłej wody i odstawić na noc. Następnego dnia przelać do garnka. Dorzucić rodzynki i orzechy. Przyprawić cynamonem. Przykryć i gotować przez 15 minut.
Dolać kompot z suszu – wraz z owocami. Dosypać przyprawę do piernika. Zakwasić sokiem z cytryny i zmiksować.
Podawać z prażonymi płatkami migdałów.