Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernikowa polewka w wersji słodko-kwaśnej. Przepis pochodzi z 410. odcinka programu "Ewa gotuje".
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 1013
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 166
Szybkie, pyszne i bardzo aromatyczne kokoski, które znikają w mig z talerza....
Odsłon: 1942
Propozycja na zupę z porów na dużą ilość gości. Przepis jest minimalistyczny...
Odsłon: 184
Zapiekanka makaronowa z mascarpone i warzywami
Odsłon: 128
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 1013
Pasztet z wątróbek drobiowych bez pieczenia.
Odsłon: 166
Szybkie, pyszne i bardzo aromatyczne kokoski, które znikają w mig z talerza....
Odsłon: 1942
Propozycja na zupę z porów na dużą ilość gości. Przepis jest minimalistyczny...
Odsłon: 184
Zapiekanka makaronowa z mascarpone i warzywami
Odsłon: 128
Składniki
Ciasteczka lub pokrojony w kostkę piernik przełożyć do miski, zalać litrem ciepłej wody i odstawić na noc. Następnego dnia przelać do garnka. Dorzucić rodzynki i orzechy. Przyprawić cynamonem. Przykryć i gotować przez 15 minut.
Dolać kompot z suszu – wraz z owocami. Dosypać przyprawę do piernika. Zakwasić sokiem z cytryny i zmiksować.
Podawać z prażonymi płatkami migdałów.