Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernikowa polewka w wersji słodko-kwaśnej. Przepis pochodzi z 410. odcinka programu "Ewa gotuje".
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2409
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 253
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 237
Pyszna ziemniaczana zapiekanka z mięsem mielonym pod jogurtową pierzynką.
Odsłon: 2409
Dzisiejsze pałki to szybki, prosty i smaczny przepis na obiad dla całej rodzi...
Odsłon: 253
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 237
Składniki
Ciasteczka lub pokrojony w kostkę piernik przełożyć do miski, zalać litrem ciepłej wody i odstawić na noc. Następnego dnia przelać do garnka. Dorzucić rodzynki i orzechy. Przyprawić cynamonem. Przykryć i gotować przez 15 minut.
Dolać kompot z suszu – wraz z owocami. Dosypać przyprawę do piernika. Zakwasić sokiem z cytryny i zmiksować.
Podawać z prażonymi płatkami migdałów.