Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernikowa polewka w wersji słodko-kwaśnej. Przepis pochodzi z 410. odcinka programu "Ewa gotuje".
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1055
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7817
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1055
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 7817
Składniki
Ciasteczka lub pokrojony w kostkę piernik przełożyć do miski, zalać litrem ciepłej wody i odstawić na noc. Następnego dnia przelać do garnka. Dorzucić rodzynki i orzechy. Przyprawić cynamonem. Przykryć i gotować przez 15 minut.
Dolać kompot z suszu – wraz z owocami. Dosypać przyprawę do piernika. Zakwasić sokiem z cytryny i zmiksować.
Podawać z prażonymi płatkami migdałów.