Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68577
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2072
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68577
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2072
Składniki
Do garnka wlac półtora litra wody,zagotować,włozyc pierś kurczaka,kostki bulionowe,wsypac ryż,dodac drobno pokrojoną marchew
cytryne umyć i brac ja ze skórki, częśc skórki (bez białej części)włozyc do garnka i razem gotować ( po ugotowaniu wyjąć)
kiedy mięso bedzie miekkie wyjąć pokroić w paski i włozyc do zupy
pozostałą skórkę cytrynowa drobno posiekac i dodac do zupy
z całej cytryny wycisnąć sok i wlac do garnka,jesli ktos lubi bardziej kwasne zupy dodac można sok jeszcze z połowy cytryny
na koniec dodac smietanę i posiekaną natkę pietruszki