Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7868
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1073
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13627
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7868
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1073
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13627
Składniki
Do garnka wlac półtora litra wody,zagotować,włozyc pierś kurczaka,kostki bulionowe,wsypac ryż,dodac drobno pokrojoną marchew
cytryne umyć i brac ja ze skórki, częśc skórki (bez białej części)włozyc do garnka i razem gotować ( po ugotowaniu wyjąć)
kiedy mięso bedzie miekkie wyjąć pokroić w paski i włozyc do zupy
pozostałą skórkę cytrynowa drobno posiekac i dodac do zupy
z całej cytryny wycisnąć sok i wlac do garnka,jesli ktos lubi bardziej kwasne zupy dodac można sok jeszcze z połowy cytryny
na koniec dodac smietanę i posiekaną natkę pietruszki