Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hop , siup i jest - słodkie , aromatyczne , przepyszne i syte Carrot Muboora afrykańsko inspirowana zupa z marchwii i liści dyni Shark de fin ( dynia figolistna ) Danie jest wizualizacją bogini rzek , jezior , wody i lasów OSHUN , mającej swe korzenie w starożytnej cywilizacji SAO oraz ich następcach starożytnej cywilizacji NOK obie cywilizacje już nie istnieją ale pozostawiły po sobie cenną wiedzę, zabytki i dzieła sztuki odkrywane szerzej w czasach obecnych
Garnek / Rondel
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 140
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 67
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 191
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 140
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 67
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 191
Składniki
Liście dyni najlepiej młode bo są miękkciejsze (ale nadają się też starsze tyle że trzeba zerwać z nich łyko w trakcie mycia) ... Liście myjemy dokładnie zmieniając wodę i wyciskając w sitku.
Liście i warzywa kroimy , szatkujemy na porządane kawałki i blanszujemy na oleju . Następnie po 5 do 8 minatach zalewamy bulionem , dorzucamy mięso i gotujemy przez 30 minut do do godziny na wolnym ogniu :)
Podajemy na gorąco przyozdobone na jadalnymi kwiatami i listkami np. Listkami chrzanu "Duch" i kwiatami przymiota Karwińskiego