Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Hop , siup i jest - słodkie , aromatyczne , przepyszne i syte Carrot Muboora afrykańsko inspirowana zupa z marchwii i liści dyni Shark de fin ( dynia figolistna ) Danie jest wizualizacją bogini rzek , jezior , wody i lasów OSHUN , mającej swe korzenie w starożytnej cywilizacji SAO oraz ich następcach starożytnej cywilizacji NOK obie cywilizacje już nie istnieją ale pozostawiły po sobie cenną wiedzę, zabytki i dzieła sztuki odkrywane szerzej w czasach obecnych
Garnek / Rondel
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2912
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1001
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2912
Składniki
Liście dyni najlepiej młode bo są miękkciejsze (ale nadają się też starsze tyle że trzeba zerwać z nich łyko w trakcie mycia) ... Liście myjemy dokładnie zmieniając wodę i wyciskając w sitku.
Liście i warzywa kroimy , szatkujemy na porządane kawałki i blanszujemy na oleju . Następnie po 5 do 8 minatach zalewamy bulionem , dorzucamy mięso i gotujemy przez 30 minut do do godziny na wolnym ogniu :)
Podajemy na gorąco przyozdobone na jadalnymi kwiatami i listkami np. Listkami chrzanu "Duch" i kwiatami przymiota Karwińskiego