Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka zupa powinna zasmakować nawet osobom, które nie lubią tradycyjnych flaków. Zupa swój aromat zawdzięcza smakowi, który został od pieczonego drobiu. Teksturę flaków idealnie imitują boczniaki. Polecam na co dzień jak i starter w karnawałowym menu.
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 204
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34064
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 483
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2338
Przepis na szaszłyki z mielonego mięsa jagnięcego z dodatkiem warzyw oraz aro...
Odsłon: 204
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 34064
Uwielbiamy sałatki. Nie tylko do obiadu. Samo dobro.
Odsłon: 483
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 2338
Składniki
Do garnka dodaję 2-3 łyżki smaku od pieczenia mięsa i podsmażam na nim pokrojone warzywa i grzyby. Wsypuję curry i dodaję starty imbir. Podsmażam jeszcze chwilę. Dolewam gorącą wodę. Ilość wody zależy od tego jaką gęstość preferujemy. Ja w tym momencie próbuję i ewentualnie dodaję jeszcze kilka łyżek smaku od pieczenia mięsa. Gdy warzywa są już miękkie dodaję mięso. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, majerankiem i gałką muszkatołową. Zupę podajemy posypaną natką pietruszki. Smacznego.