Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka zupa powinna zasmakować nawet osobom, które nie lubią tradycyjnych flaków. Zupa swój aromat zawdzięcza smakowi, który został od pieczonego drobiu. Teksturę flaków idealnie imitują boczniaki. Polecam na co dzień jak i starter w karnawałowym menu.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 75
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 75
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 40
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 60
Składniki
Do garnka dodaję 2-3 łyżki smaku od pieczenia mięsa i podsmażam na nim pokrojone warzywa i grzyby. Wsypuję curry i dodaję starty imbir. Podsmażam jeszcze chwilę. Dolewam gorącą wodę. Ilość wody zależy od tego jaką gęstość preferujemy. Ja w tym momencie próbuję i ewentualnie dodaję jeszcze kilka łyżek smaku od pieczenia mięsa. Gdy warzywa są już miękkie dodaję mięso. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, majerankiem i gałką muszkatołową. Zupę podajemy posypaną natką pietruszki. Smacznego.