Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowy bo lżejszy i delikatniejszy:-))
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 793
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1861
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 793
„Królowa prywatek” to świetna deserowa propozycja nie tylko na specjalną okaz...
Odsłon: 1861
Składniki
Mięso myjemy i oczyszczamy wkładamy do garnka razem z wątróbką i zalewamy zimną wodą około 3,5l. Dodajemy kostki bulionowe i nieco wegety, wsypujemy też suszony lubczyk. Gotujemy około godziny na wolnym ogniu tak aby rosół gotował się delikatnie. Po godzinie gotowania obrane i opłukane warzywa dodajemy do garnka razem z bukietem warzyw zielonych tzn: natka pietruszki, koperek i seler związane nitką. Gotujemy jeszcze 30minut. Ja o tej porze wrzucam zielony bukiet który mam zamrożony a robię je latem. Można też zamiast suszonego lubczyku dodać świeży jest super. Wreszcie zamiast porcji rosołowej z indyka które akurat w sklepie w którym kupuję są wyjątkowo mięsne można dodać np: pałkę z indyka tez się świetnie sprawdza a może nawet i lepiej:-)) Gdy rosół jest gotowy przecedzamy go no i oczywista sprawa podajemy z makaronem i zieloną świeżą lub mrożoną pietruszką:-))