Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drobiowy bo lżejszy i delikatniejszy:-))
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 70
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 237
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2840
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 70
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 237
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2840
Składniki
Mięso myjemy i oczyszczamy wkładamy do garnka razem z wątróbką i zalewamy zimną wodą około 3,5l. Dodajemy kostki bulionowe i nieco wegety, wsypujemy też suszony lubczyk. Gotujemy około godziny na wolnym ogniu tak aby rosół gotował się delikatnie. Po godzinie gotowania obrane i opłukane warzywa dodajemy do garnka razem z bukietem warzyw zielonych tzn: natka pietruszki, koperek i seler związane nitką. Gotujemy jeszcze 30minut. Ja o tej porze wrzucam zielony bukiet który mam zamrożony a robię je latem. Można też zamiast suszonego lubczyku dodać świeży jest super. Wreszcie zamiast porcji rosołowej z indyka które akurat w sklepie w którym kupuję są wyjątkowo mięsne można dodać np: pałkę z indyka tez się świetnie sprawdza a może nawet i lepiej:-)) Gdy rosół jest gotowy przecedzamy go no i oczywista sprawa podajemy z makaronem i zieloną świeżą lub mrożoną pietruszką:-))