Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Garnek, ostry duży nóż
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1367
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2948
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1032
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1810
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1367
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2948
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1032
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1810
Składniki
Obrać warzywa,korpus włożyć do dużego garnka 5l, następnie pokrojone warzywa i korpus zalać wodą. Cebulę opalić na gazie. Liść laurowy oraz ziele wrzucić do garnka. Gotować 3h na wolnym ogniu od początku bez przykrycia . Posolić po 30 minutach 3 duże łyżki. Lubczyk wsypać. Podawać z makaronem nitki i wkładką marchewką i pietruszka zieloną. Smacznego!