Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
brokuły - zielony zdrowy antyoksydant ale dzieci chcą pomidorową ... rozwiązanie się znalazło inspirowane właśnie tym sposobem podania w jednej już nie istniejącej meksykańskiej knajpce
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 232
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 77
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 86
Smaczne kotlety z kalafiora z dodatkiem ugotowanych warzyw. Często przygotowu...
Odsłon: 232
Dania z podrobów niezwykłe rzadko się przygotowuje, tak, że powoli stają się...
Odsłon: 77
Wielkanocne specjały.
Odsłon: 86
Składniki
W dużym garnku gotuję umytą, obraną i pokrojoną na drobne kawałki włoszczyznę - 15 minut. Doprawiam pieprzem - bardzo delikatnie i rozdzielam zawartość garnka na 2 równe części do mniejszych garnków.
Część brokułowa Dorzucam do garnka bardzo drobno pokrojonego, wcześniej umytego i obranego ziemniaka oraz dokładnie oczyszczone same różyczki brokuła. Gotuję 10 minut. Miksuję.
Część pomidorowa Zawartość drugiego garnka gotuję również 10 minut po dodaniu przecieru i ziół.
Do miseczki wlewam najpierw wagowo lżejszą zupę czyli pomidorową, a potem po ściankach wlewam zupę cięższą, gęściejszą, czyli brokułową (ziemniak powoduje lepką konsystencję, zwartą, która przesuwa lżejszą część. Dekoruję wylewając okrąg śmietanki i rozciągając go gdzie niegdzie wykałaczką. Danie nabrało wykwintności :) a w dodatku wszyscy byli zadowoleni bawiąc się połączeniem lub rozdzielaniem smaków na talerzu:)