Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i pożywna zupka dla amatorów pikanterii:)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22643
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14979
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4752
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44838
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 660
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 714
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22643
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14979
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4752
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44838
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 660
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 714
Składniki
Składniki marynaty mieszamy. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Wkładamy do marynaty, mieszamy i odkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Po tym czasie wrzucamy wraz z marynatą na rozgrzaną patelnię teflonową i smażymy z każdej strony przez 5 minut.
Cebulę oraz papryczkę chilli kroimy w drobną kosteczkę. Czosnek również drobno kroimy. Papryki kroimy w większą kostkę. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju rzepakowego. Dodajemy cebulę, szklimy 5 minut. Następnie dodajemy czosnek i papryczkę chilli. Smażymy 2 minuty i dorzucamy pokrojone papryki, smażymy jeszcze 10 minut.
Mięso i paprykę z cebulą przekładamy do garnka, zalewamy wcześniej przygotowanym gorącym bulionem oraz przecierem pomidorowym, dodajemy rozmaryn i tymianek oraz odrobinę soli. Gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem przez 15 minut. Następnie dodajemy fasolę, mieszamy, ewentualnie doprawiamy jeszcze solą i pieprzem cayenne (w zależności od tego jak ostre lubimy potrawy). Gotujemy jeszcze 2 minutki i gotowe. Można podawać z pieczywem, jednak dla mnie zupka jest tak syta, że jem ją bez dodatków.