Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad ogórkowa ze swoich ogórków i z pomocą robota. Często gotuję zupy i postanowiłam sobie to ułatwić.
Składniki
Mięso i kości gotujemy ok godziny, wrzucamy liścia laurowego oraz ziele angielskie.
W tym czasie myjemy i obieramy warzywa.
Szatkujemy.
Ogórki kiszone również. Pozostała wodę z ogórków zostawiamy, jeśli zupa będzie mało kwaśna możemy dodać w razie potrzeby.
Mięso wyjmujemy, wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz poszatkowane warzywa. Chwilę gotujemy, następnie dodajemy ogórka kiszonego, ja dodałam wodę z ogórków bo zupa była mało wyraźna. Zaklepuję. Przepis na zaklepkę : 1,5łyżki mąki blęduję w 200ml wody i dopiero dodaję małą śmietanę , ponownie blęduję i dodaję do zupy. Na koniec dodajemy drobno pokrojony koperek , którego zapomniałam kupić ale zapewniam że bez tego również zupa wyszła genialna ;-) Smacznego!