Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa ogórkowa jest klasykiem na polskich stołach. Przede wszystkim jest uwielbiana przez dzieci za swój mocny i aromatyczny smak. Jeśli lubisz kwaśne potrawy, to ogórkowa Magdy Gessler z pewnością przypadnie ci do gustu. Czym różni się od innych? Jej sekretem są podsmażone ogórki kwaszone. Dzięki temu ich smak się stabilizuje i jest prostszy do wydobycia. Tak przygotowane ogórki tracą też swoją nutę goryczy. Sprawdź! Fot. Piotr Molecki/East News/123RF/Picsel
Szczaw jest jednym z ciekawszych składników, który świetnie pasuje jako baza...
Odsłon: 3063
Krupnik to jedna z bardziej tradycyjnych polskich zup. Składa się z kaszy jęc...
Odsłon: 15661
Zupa gulaszowa Magdy Gessler jest bardzo charakterystyczna w przygotowaniu. G...
Odsłon: 13357
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22434
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 786
Smaczna , szybka i łatwa sałatka trzy składnikowa idealnie sprawdzi się na ró...
Odsłon: 22434
Prosty, szybki obiad zrobiony w 30 minut. Danie smaczne na tyle, że gości w n...
Odsłon: 786
Składniki
Ziemniaki obierz i pokrój w dość dużą kostkę. Marchewki obierz i pokrój w plasterki, podobnie seler naciowy i pasternak – posiekaj w drobniejszą kostkę.
W garnku zagotuj bulion. Dodaj obrane wcześniej warzywa i gotuj na wolnym ogniu przez ok. 15 minut, do miękkości składników.
Ogórki zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub pokrój w cienkie plasterki. Przesmaż je na łyżce oleju przez ok. 3-4 minuty. Przełóż do wywaru, wymieszaj i gotuj wszystko razem przez minutę.
Skosztuj kwaskowatość zupy i w razie potrzeby dodawaj po 1 łyżce octu z ogórków kiszonych, by uzyskać odpowiedni smak.
Śmietanę zahartuj poprzez wlanie do niej kilku łyżek gorącej zupy. Kiedy będzie miała już dość wysoką temperaturę, przelej ją do garnka. Całość podgrzej, ale nie doprowadzaj do wrzenia. Koperek drobno posiekaj i dodaj do zupy. Ogórkowa Magdy Gessler najlepiej smakuje na ciepło, z dużą ilością posiekanego, świeżego koperku.
Przepisy Zupy
Zupy
Zupa krem z białych szparagów
Zupy
Rosół z czosnkiem niedźwiedzim i rozmarynem
Zupy
Zupa meksykańska
Zupy
Zupa krem wiosenne ostatki
Zupa krem z białych szparagów
Prosta i smaczna zupa krem z białych szparagów z dodatkiem lubczyku. W maju k...
Odsłon: 48
Rosół z czosnkiem niedźwiedzim i rozmarynem
Mam dziś dla was przepis na rosołek ugotowany na gęsich udach oczywiście gęś...
Odsłon: 62