Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś na obiad ogórkowa może nie za bardzo zdrowa, bo na tłustej gąsce gotowana ale ten smak będę czuła aż do jutra rana. Pierwszy raz gotowałam w wersji ogórków startych na papkę - mus i powiem wam że smak super. Uwielbiamy wszystkie zupy bez wyjątku.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 44
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 117
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 457
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32644
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 90
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 129
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 44
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 117
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 457
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32644
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 90
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 129
Składniki
Do garnka ułożyć porcje gęsi lub dowolne mięso dodać 2 litry wody oraz marchew pokrojoną dowolnie. Od czasu zagotowania się mięsa gotować na wolnym ogniu z przykrytą pokrywką do czasu aż mięso będzie mięciutkie ( u mnie długo się gotowało bo mięso z moich własnych gęsi ).
W między czasie gdy mięso się gotuje zetrzeć na tarce jarzynowej drobnej ogórki dolewając do nich również sok z ogórków.
Gdy mięso jest już dość miękkie zebrać nadmiar tłuszczu, dodać ziela angielskie, liście laurowe oraz ziemniaki pokrojone w kostkę, gotować do miękkości ziemniaków.
Jak ziemniaki są już miękkie dodać starte ogórki razem z sokiem oraz liście lubczyk - magii i natkę pietruszki, doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą, chwilę pogotować.
W chwili gdy zupa się gotuje śmietanę rozrobić z wywarem zupy oraz cukrem aby nie było grudek (jak dodamy cukru śmietana nie skwaśnieje ). Zalać zupę rozrobioną śmietaną i chwilkę zagotować.
Zupa wyszła bardzo smaczna zapewne to zasługa swojskiego mięsa, ja rozumiem że nie każdy może mieć własne, można również ugotować na kupnym mięsku dowolnym wtedy o wiele krócej gotuje się zupka.