Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona zupa, w wersji z pieczarkami i królikiem który jest dietetyczny. Zupa jest pikantna dzięki papryczce chili ale jak ktoś nie lubi można ją pominąć. Idealna zupa na rozgrzanie.
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 62
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 54
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 62
Delikatna, zabielana śmietaną zupa pomidorowa na wywarze drobiowym. Doskonały...
Odsłon: 54
Składniki
Mięso królika, przekładam do garnka, dodaję ziele angielskie , wlewam dwa litry wody i gotuję Marchew, seler, ziemniaki obieram i dokładnie myję. Ziemniaki kroję w kostkę, marchew w talarki, seler ścieram na tarce jarzynowej, por tez kroję. Na maśle klarowanym przesmażam na patelni por, seler i marchewkę. Warzywa przekładam do garnka do królika a na patelni przesmażam starte na tarce jarzynowej na maśle ogórki. Ogórki przekładam do zupy dopiero na końcu jak mięso i warzywa będą miękkie. Pieczarki kroję w talarki i też przesmażam dosłownie chwilę na patelni i dodaję do zupy. Na końcu dodaję papryczkę chili, natkę pietruszki, wlewam do zupy śmietanę.