Do góry

Zupy Przepis na:

Ogórkowa na króliku z pieczarkami

Ogórkowa na króliku z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 157 Ocena: 1325

Dodano:

Odsłon: 201

Moja ulubiona zupa, w wersji z pieczarkami i królikiem który jest dietetyczny. Zupa jest pikantna dzięki papryczce chili ale jak ktoś nie lubi można ją pominąć. Idealna zupa na rozgrzanie.

Składniki

  • 1 comber królika
  • 1 łata brzuszna królika
  • skoki przednie królika
  • 3 marchewki
  • 1/3 selera
  • 1 por biała część
  • 4 ziemniaki
  • 1 kg ogórków kiszonych
  • 1/3 szklanki śmietany 30 %
  • sól
  • 3 ziela angielskie
  • masło klarowane
  • 1/2 papryczki chili
  • 15 dkg pieczarek
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso królika, przekładam do garnka, dodaję ziele angielskie , wlewam dwa litry wody i gotuję

    Marchew, seler, ziemniaki obieram i dokładnie myję. Ziemniaki kroję w kostkę, marchew w talarki, seler ścieram na tarce jarzynowej, por tez kroję. Na maśle klarowanym przesmażam na patelni por, seler i marchewkę. Warzywa przekładam do garnka do królika a na patelni przesmażam starte na tarce jarzynowej na maśle ogórki. Ogórki przekładam do zupy dopiero na końcu jak mięso i warzywa będą miękkie. Pieczarki kroję w talarki i też przesmażam dosłownie chwilę na patelni i dodaję do zupy. Na końcu dodaję papryczkę chili, natkę pietruszki, wlewam do zupy śmietanę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń