Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie dodawałam kwasu ogórkowego do ogórkowej,a dziś postanowiłam inaczej. Do zupy użyłam wywar z żeberek wołowych z szybkowaru z dodatkiem kości ze szpikiem kostnym. Na zdjęciu widać kawałek. Zupa wyszła smaczna jak zawsze.
2 garnki, tarka do jarzyn, waga, naczynie z miarką, łyżka nóż, obieraczka do warzyw
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3188
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 170
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 64
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 83
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 74
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3188
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 170
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 64
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 83
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 74
Składniki
Ogórki trzemy na tarce i wkładamy do małego garnka. Wlewamy kwas ogórkowy . Dodajemy obrany i posiekany czosnek i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu.
W tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę. Płuczemy. Obieramy marchew, trzemy na tarce. Wywar mięsny wlewamy do garnka, dodajemy ziemniaki,marchew, seler pokrojony w plasterki. Dodajemy liść laurowy. Wstawiamy na gotowanie w większym garnku.
Kiedy warzywa są miękkie, dodajemy ogórki.
Dodajemy następnie śmietanę i zagotowujemy.
Na koniec dodajemy posiekany koperek. Nie trzeba dodawać soli, pieprzu, niczego, bo przyprawy są w wywarze,a sól w ogórkach.