Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy nie dodawałam kwasu ogórkowego do ogórkowej,a dziś postanowiłam inaczej. Do zupy użyłam wywar z żeberek wołowych z szybkowaru z dodatkiem kości ze szpikiem kostnym. Na zdjęciu widać kawałek. Zupa wyszła smaczna jak zawsze.
2 garnki, tarka do jarzyn, waga, naczynie z miarką, łyżka nóż, obieraczka do warzyw
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2403
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6566
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 2403
Placki warzywne z piekarnika to lekkie, wiosenne placki, idealne na odchudzan...
Odsłon: 6566
Składniki
Ogórki trzemy na tarce i wkładamy do małego garnka. Wlewamy kwas ogórkowy . Dodajemy obrany i posiekany czosnek i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu.
W tym czasie obieramy ziemniaki i kroimy w kostkę. Płuczemy. Obieramy marchew, trzemy na tarce. Wywar mięsny wlewamy do garnka, dodajemy ziemniaki,marchew, seler pokrojony w plasterki. Dodajemy liść laurowy. Wstawiamy na gotowanie w większym garnku.
Kiedy warzywa są miękkie, dodajemy ogórki.
Dodajemy następnie śmietanę i zagotowujemy.
Na koniec dodajemy posiekany koperek. Nie trzeba dodawać soli, pieprzu, niczego, bo przyprawy są w wywarze,a sól w ogórkach.