Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa na zimno o nazwie okroszka to tradycyjny chłodnik, który jest bardzo popularny za naszą wschodnią granicą. Robi się go na kwasie chlebowym, dodając do niego przede wszystkim ogórki, jajka i szynkę. Przepis pochodzi z 544. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9589
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20887
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9589
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1101
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4441
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 208
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20887
Składniki
Kwas chlebowy przelać do garnka.
Szynkę, jajka ugotowane na twardo i ogórek pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do kwasu.
Dodać śmietanę i musztardę. Przyprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby posłodzić. Wymieszać. Wrzucić posiekany szczypiorek.
Schłodzić w lodówce. Podawać z kiełkami.