Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa na zimno o nazwie okroszka to tradycyjny chłodnik, który jest bardzo popularny za naszą wschodnią granicą. Robi się go na kwasie chlebowym, dodając do niego przede wszystkim ogórki, jajka i szynkę. Przepis pochodzi z 544. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1122
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4761
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1408
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1122
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4761
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1408
Składniki
Kwas chlebowy przelać do garnka.
Szynkę, jajka ugotowane na twardo i ogórek pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do kwasu.
Dodać śmietanę i musztardę. Przyprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby posłodzić. Wymieszać. Wrzucić posiekany szczypiorek.
Schłodzić w lodówce. Podawać z kiełkami.