Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa na zimno o nazwie okroszka to tradycyjny chłodnik, który jest bardzo popularny za naszą wschodnią granicą. Robi się go na kwasie chlebowym, dodając do niego przede wszystkim ogórki, jajka i szynkę. Przepis pochodzi z 544. odcinka programu "Ewa Gotuje".
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35630
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1183
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5965
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35630
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1183
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1749
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5965
Składniki
Kwas chlebowy przelać do garnka.
Szynkę, jajka ugotowane na twardo i ogórek pokroić w drobną kostkę. Wrzucić do kwasu.
Dodać śmietanę i musztardę. Przyprawić solą i pieprzem. W razie potrzeby posłodzić. Wymieszać. Wrzucić posiekany szczypiorek.
Schłodzić w lodówce. Podawać z kiełkami.