Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostre zupy orientalne są moim przysmakiem. Mogę je jeść na okrągło – tak jak tą zupkę. Zajadam się nią nie tylko na obiad, ale również na kolację :) Jeśli wolicie mniej ostre potrawy, wystarczy dodać nieco mniej pasty curry.
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 17
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2055
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3242
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 17
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 2055
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 3242
Składniki
Papryki kroimy w kostkę, peperoni i czosnek siekamy bardzo drobno. Suszone grzyby zalewamy gorącą wodą, pędy bambusa odsączamy z zalewy. Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy i podsmażamy papryki, czosnek, pędy bambusa i odsączone, pokrojone grzyby, dodajemy żółtą pastę curry, mielony imbir i sos sojowy do smaku. Możemy podlać niewielką ilością bulionu. Podsmażone warzywa przekładamy do bulionu i zagotowujemy.
W międzyczasie przygotowujemy małe klopsiki. Mięso mielimy, dodajemy sól, pieprz, bułkę tartą, jajko, ziarna czarnego sezamu i formujemy niewielkie klopsiki. Wrzucamy je do naszej zupy i chwilę gotujemy. Pod koniec dodajemy mleczko kokosowe i jeszcze chwilę gotujemy. Podajemy z dowolnym makaronem chińskim.