Do góry

Zupy Przepis na:

Pho aromatyczny rosół

Pho aromatyczny rosół

Autor:

Przepisów i artykułów: 532 Ocena: 10528

Dodano:

Odsłon: 1599

U mnie w niedzielę, pewnie jak u większości był rosół. Tym razem spróbowałam wietnamskiej wersji.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Lista może jest długa, ale i tak każdy ma te przyprawy w domu a niektóre z powodzeniem można zastąpić. A efekt jest wyśmienity.

    Wstawiłam skrzydełka, dodałam selera, cebulę, marchew, ziele i liście angielskie.W sumie rosół będzie się gotował godzinę.

  2. :D

  3. W moździerzu utarłam kolendrę z goździkami, powinien być jeszcze anyż ale anyżkowy smak uzyskałam z fenkułu.
    Roztarte przyprawy razem z cynamonem można zawinąć w gazę, zawiązać i wrzucić do rosołu. Ja użyłam zaparzacza do herbaty a laskę cynamonu wrzuciłam luzem.
    Starłam skórkę z połowy cytryny i dodałam

  4. Posiekałam chili, czosnek i imbir i lekko zrumieniłam na oleju sezamowym. Można użyć zwykłego. Dodałam do wywaru.

  5. Na pięć minut przed końcem gotowania dodałam posiekany jarmuż i różyczki brokuła. Dodałam sos sojowy, sos rybny i trochę cukru do smaku
    Po wyłączeniu ognia wyjęłam z rosołu zaparzacz z przyprawami, wygotowane warzywa korzeniowe i laskę cynamonu. Doprawiłam solą.
    A całość posypałam posiekaną dymka, natką kolendry i natka fenkułu.

  6. Podałam z makaronem ryżowym. Rosół ma delikatny ale bogaty zapach i delikatny smak.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (23)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń