Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 288
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4735
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 516
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 288
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 4735
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 516
Składniki
Ryż dokładnie wypłukać. Zalać zimną wodą. Doprowadzić do gotowania. Dodać pół łyżeczkk soli. Gotować 15 min. Wylać na cedzak, przelać zimną wodą. Nie polecam gotowania ryżu w torebkach plastikowych. Umyte mięso umieścić w garnku. Zalać zimną wodą. Zacząć gotować. Usunąć szumowiny. Dodać obrane, umyte warzywa tj marchewki, pietruszkę, selera. Obraną opaloną nad ogniem cebulę, obrane ząbki czosnku, oskrobany imbir. Dodać jeszcze pieprz czarny w ziarnach i sól do smaku. Gotować na wolnym ogniu ok 1 godz. Przecedzić. Mięso oczyścić ze skóry i usunąć kość. Pokroić na plastry. Pora pokroić w półplasterki. W garnku, na rozgrzanym maśle zacząć dusić pokrojonego pora. Dodać umyte, osuszone, pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić do momentu aż pieczarki nabiorą aromatu. Dodać pastę miso i sos sojowy. Zalać przecedzonym wywarem. Gotować kilka minut. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Do miseczek nakładać porcję ryżu, plastry mięsa. Zalewać gorącą zupą pieczarkową. Gotowe. Smacznego.