Do góry

Zupy Przepis na:

Pieczarkowa z pieczarki brunatnej.

Pieczarkowa z pieczarki brunatnej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 243 Ocena: 1058

Dodano:

Odsłon: 121

Dziś z Elą i mężami mieliśmy ochotę na zupkę.

Składniki

  • 0,5 kg dowolnego mięsa (u mnie piwoszki),
  • 2 średnie marchewki,
  • 250 g pieczarki brunatnej,
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • 4 ziarenka ziela angielskiego,
  • 1 liść laurowy,
  • 3 czubate łyżki śmietany 18 %,
  • 6-8 ziemniaków (w zależności od gęstości zupy).
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte piwoszki oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa.

  2. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości.

  3. W międzyczasie przygotować pieczarki. Jak już ziemniaki są miękkie dodać przygotowane pieczarki, ziela angielskie oraz liść laurowy i gotować do ich miękkości.

  4. Dodać natkę pietruszki doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki i nadal gotować.

  5. Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy, zalać zupę zagotować.

  6. Zupa z tych grzybów wyszła przepyszna.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń