Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś z Elą i mężami mieliśmy ochotę na zupkę.
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 551
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1150
Mój najnowszy eksperyment z łososiem, którego staram się tak zawsze doprawić,...
Odsłon: 116
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 551
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1150
Mój najnowszy eksperyment z łososiem, którego staram się tak zawsze doprawić,...
Odsłon: 116
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte piwoszki oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości.
W międzyczasie przygotować pieczarki. Jak już ziemniaki są miękkie dodać przygotowane pieczarki, ziela angielskie oraz liść laurowy i gotować do ich miękkości.
Dodać natkę pietruszki doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki i nadal gotować.
Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy, zalać zupę zagotować.
Zupa z tych grzybów wyszła przepyszna.