Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa pieczarkowa z ziemniakami robiona na maślance. Polecam:)!!!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6094
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5892
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6094
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9086
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8557
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5892
Składniki
Do garnka przelać wodę, dodać kostkę grzybową, przyprawy i masło. Wszystko zagotować, aż woda zacznie wrzeć.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę 1x1 , przełożyć do gotującego się wywaru i gotować przez ok.12 minut. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o największych oczkach i przełożyć do wywaru jak ziemniaki się ugotują. Gotować przez ok.5 minut, aż trochę zmięknie.
Cebulki drobno pokroić. Pieczarki pokroić w plasterki. Na patelni roztopić masło i zeszklić posiekane cebulki szalotki. Jak cebulki się zeszklą, wrzucić pieczarki i smażyć je przez 5-8 minut na dużym ogniu aż zmiękną. Do usmażonych pieczarek na koniec wrzucić dymkę i doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość wymieszać.
Usmażone pieczarki przełożyć do garnka i dalej gotować przez chwilę.
Do miski przelać maślankę, wbić jajko i dodać mąkę. Całość wymieszać, aż do pozbycia się grudek. Do rozrobionej maślanki wlać kilkanaście łyżek zupy, by wyrównały się temperatury w obu naczyniach.
Gdy maślanka ma taką samą temperaturę jak wywar, przelać ją do zupy i mieszać. Gotować przez chwilę, aż zupa się zagęści. Przyprawić magą, solą, pieprzem i dodać pietruszkę. Zupę przemieszać jeszcze raz.
Pieczarkowiec jest gotowy. Smacznego:)!!!!!!!