Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa pieczarkowa z ziemniakami robiona na maślance. Polecam:)!!!
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10407
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 3261
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 966
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7882
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 220
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 193
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10407
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 3261
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 966
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7882
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 220
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 193
Składniki
Do garnka przelać wodę, dodać kostkę grzybową, przyprawy i masło. Wszystko zagotować, aż woda zacznie wrzeć.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę 1x1 , przełożyć do gotującego się wywaru i gotować przez ok.12 minut. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce o największych oczkach i przełożyć do wywaru jak ziemniaki się ugotują. Gotować przez ok.5 minut, aż trochę zmięknie.
Cebulki drobno pokroić. Pieczarki pokroić w plasterki. Na patelni roztopić masło i zeszklić posiekane cebulki szalotki. Jak cebulki się zeszklą, wrzucić pieczarki i smażyć je przez 5-8 minut na dużym ogniu aż zmiękną. Do usmażonych pieczarek na koniec wrzucić dymkę i doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość wymieszać.
Usmażone pieczarki przełożyć do garnka i dalej gotować przez chwilę.
Do miski przelać maślankę, wbić jajko i dodać mąkę. Całość wymieszać, aż do pozbycia się grudek. Do rozrobionej maślanki wlać kilkanaście łyżek zupy, by wyrównały się temperatury w obu naczyniach.
Gdy maślanka ma taką samą temperaturę jak wywar, przelać ją do zupy i mieszać. Gotować przez chwilę, aż zupa się zagęści. Przyprawić magą, solą, pieprzem i dodać pietruszkę. Zupę przemieszać jeszcze raz.
Pieczarkowiec jest gotowy. Smacznego:)!!!!!!!