Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Poprostu dobre danie
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 797
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 212
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31434
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 454
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 797
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 212
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31434
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 454
Składniki
szczupaka sprawić,umyc i osuszyć,obsypać kucharkiem,pieprzem i solą ( trochę)
cebule pokroić w cienkie plasterki ,obłozyć nimi rybe i odstawic na 3 godziny
rybe owinąc plasterkami boczku i wstawic do nagrzanego piekarnika na 25-30 minut
sos:na gorący olej wrzucic posiekaną cebulę,podsmazyc ,dodać kurki i podsmazyc,następnie wlac szklankę wody,dodac pokrojonego selera,troszke pieprzu i lekko posolic (mozna dodac maggi) i dusic
z wody ,mąki i smietany zrobić sos ,dodać do grzybów i chwile pogotowac,na koniec dodac natke pietruszki
na półmisek wyłozyc duszone grzyby,a na nie upieczona rybę
podawać z ziemniakami z wody i sałatką z ogórka i rzodkwi (długiej i białej)