Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zabrzmi to nieskromnie, ale uwielbiam fasolkę po bretońsku według mojego przepisu :) Dlatego postanowiłam zrobić fasolową zupę bretońską.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16729
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 302
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 813
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23057
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16729
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 302
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 813
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23057
Składniki
Do zimnej wody wrzuciłam udko kurczaka. Kiedy woda się zagotowała, wrzuciłam 2 pietruszki, 2 marchewki i 2 łodygi naciowego selera pokrojone w talarki, posiekaną cebulę, 4 ziela angielskie, 2 liście laurowe, łyżkę mielonej słodkiej papryki, pół łyżeczki harissy (chilli), 3 łyżki majeranku. Gotowałam godzinę. Po tym czasie na łyżce smalcu zrumieniłam pętko kiełbasy pokrojonej w plasterki i 2 posiekane cebule. Dodałam kiełbasę i cebulę do zupy razem z czubatą łyżeczką musztardy i 3 łyżkami koncentratu pomidorowego. Na patelni po smażeniu kiełbasy zrobiłam zasmażkę z 1/5 kostki smalcu i 6 łyżek mąki i dodałam do zupy. Na koniec solimy do smaku, wyjmujemy kurczaka z zupy (możemy go wykorzystać np. do potrawki) i dodajemy puszkę odsączonej czerwonej fasoli. Podałam z makaronem.