Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca pikantna zupka z dyni. Idealna na jesienne chłody, a przy tym zdrowa i bardzo aromatyczna.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 128
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31291
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 128
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31291
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 414
Składniki
Pokrojone kawałki dyni układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dynię skrapiamy oliwą,, doprawiamy solą i pieprzem, po czym wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez około 30 minut. Siekamy papryczkę chili W większym garnku rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy ząbki czosnku i imbir. dolewamy wody i upieczona kawałki dyni. Chwilę gotujemy. Ostudzoną zupę blendujemy na krem i gotowe!