Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca pikantna zupka z dyni. Idealna na jesienne chłody, a przy tym zdrowa i bardzo aromatyczna.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 482
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16713
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 408
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 482
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16713
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 408
Składniki
Pokrojone kawałki dyni układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dynię skrapiamy oliwą,, doprawiamy solą i pieprzem, po czym wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez około 30 minut. Siekamy papryczkę chili W większym garnku rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy ząbki czosnku i imbir. dolewamy wody i upieczona kawałki dyni. Chwilę gotujemy. Ostudzoną zupę blendujemy na krem i gotowe!