Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca pikantna zupka z dyni. Idealna na jesienne chłody, a przy tym zdrowa i bardzo aromatyczna.
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 270
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21599
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 270
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21599
Składniki
Pokrojone kawałki dyni układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dynię skrapiamy oliwą,, doprawiamy solą i pieprzem, po czym wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez około 30 minut. Siekamy papryczkę chili W większym garnku rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy ząbki czosnku i imbir. dolewamy wody i upieczona kawałki dyni. Chwilę gotujemy. Ostudzoną zupę blendujemy na krem i gotowe!