Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca pikantna zupka z dyni. Idealna na jesienne chłody, a przy tym zdrowa i bardzo aromatyczna.
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 590
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2841
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 577
Gulasz z marchewką to pyszne danie jednogarnkowe na bazie czerwonego wina i b...
Odsłon: 590
Błyskawiczny obiad z koprem włoskim w aromatycznym sosie serowym.
Odsłon: 2841
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 577
Składniki
Pokrojone kawałki dyni układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Dynię skrapiamy oliwą,, doprawiamy solą i pieprzem, po czym wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez około 30 minut. Siekamy papryczkę chili W większym garnku rozgrzewamy łyżkę oliwy, wrzucamy ząbki czosnku i imbir. dolewamy wody i upieczona kawałki dyni. Chwilę gotujemy. Ostudzoną zupę blendujemy na krem i gotowe!