Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z dyni i marchewki z dodatkiem papryczki chili jest rozgrzewająca, w sam raz na chłodne jesienne dni.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Dynię i paprykę umyć, osuszyć, pokroić na kawałki, usunąć gniazda nasienne. Razem z papryczką chili ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 190 stopni i piec do miękkości (około 30-40 minut). Następnie ostudzić i obrać ze skórki.
Ziemniaki i marchewkę obrać, pokroić w pół plasterki. Na patelni rozgrzać masło i olej wsypać ziemniaki , marchewkę, posiekaną cebulę i czosnek, mieszając, smażyć około 5 minut.
Przełożyć do garnka, wlać wywar z kurczaka i gotować do miękkości warzyw. Połączyć z papryką i dynią, ( papryczkę chili dodawać według własnego uznania).
Wszystko razem zmiksować na gładki krem, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny, zagotować. Podawać z dodatkiem śmietany.