Do góry

Zupy Przepis na:

Pikantna zupa krem z sałaty

Pikantna zupa krem z sałaty

Autor:

Przepisów i artykułów: 617 Ocena: 11157

Dodano:

Odsłon: 2134

Pyszna kremowa zupa na bazie sałaty wzmocniona czosnkiem i papryką.

Składniki

  • ziemniaki ok. 300 g
  • sałata ok. 130 g
  • rosół 500 ml
  • woda ok. 210 ml
  • zielona papryczka pikantna 1/4 sztuki
  • pieprz cytrynowy
  • pieprz czarny
  • czosnek staropolski
  • natka pietruszki kilka gałązek
  • cebula biała 1 sztuka
  • 1-2 ząbki czosnku
  • groszek ptysiowy
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki, cebulę obieramy i kroimy w kostkę, następnie gotujemy w rosole z dodatkiem wody ok. 10 minut.
    Płuczemy liście sałaty i razem z papryczką i czosnkiem dodajemy do zupy. Całość doprawiamy pieprzem, czosnkiem, ew. solą i gotujemy ok. 10 minut.
    Po ugotowaniu, dodajemy natkę pietruszki, wszystko dokładnie blendujemy i podajemy z kulkami ptysiowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń