Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kremowa zupa na bazie sałaty wzmocniona czosnkiem i papryką.
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 57
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3795
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6782
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 57
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3795
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6782
Składniki
Ziemniaki, cebulę obieramy i kroimy w kostkę, następnie gotujemy w rosole z dodatkiem wody ok. 10 minut. Płuczemy liście sałaty i razem z papryczką i czosnkiem dodajemy do zupy. Całość doprawiamy pieprzem, czosnkiem, ew. solą i gotujemy ok. 10 minut. Po ugotowaniu, dodajemy natkę pietruszki, wszystko dokładnie blendujemy i podajemy z kulkami ptysiowymi.