Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawię Wam dzisiaj przepis na zupę, która zdecydowanie poprawi Wam samopoczucie w pochmurne i zimne dni. Dlaczego? Dlatego, że ma piękny żółty kolor, jest pikantna i wspaniale rozgrzewa, a do tego jest po prostu smaczna. Przygotowuje się ją bardzo szybko, a w dodatku nie traci swojego smaku nawet na drugi dzień. Możecie przygotować ją zimą z mrożonej fasolki a latem ze świeżej.
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 122
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 47
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35675
Ciasto z tego przepisu jest elastyczne, dobrze pierogi się skleja, nie lepi s...
Odsłon: 122
Błyskawiczna owsianka z twarogiem i borówkami, którą przygotujesz w kilka min...
Odsłon: 47
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 35675
Składniki
Do dużego garnka przelewamy rosół i podgrzewamy go. Wrzucamy ziemniaki raz podsmażoną cebulkę i gotujemy al dente. Gdy ziemniaki będą już w pół miękkie przygotowujemy fasolkę – przekrawamy ją na mniejsze części i wrzucamy do rosołu z ziemniakami i gotujemy aż warzywa będą miękkie.
Do warzyw dodajemy pokrojoną papryczkę chili, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Do miseczki wlewamy śmietankę oraz jedną chochelkę zupy, mieszamy i tak przygotowanym płynem zaprawiamy zupę. W razie czego doprawiamy do smaku przyprawami. Zupa powinna mieć wyrazisty i pikantny smak. Dekorujemy zielona pietruszką.