Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przedstawię Wam dzisiaj przepis na zupę, która zdecydowanie poprawi Wam samopoczucie w pochmurne i zimne dni. Dlaczego? Dlatego, że ma piękny żółty kolor, jest pikantna i wspaniale rozgrzewa, a do tego jest po prostu smaczna. Przygotowuje się ją bardzo szybko, a w dodatku nie traci swojego smaku nawet na drugi dzień. Możecie przygotować ją zimą z mrożonej fasolki a latem ze świeżej.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14956
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4731
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44773
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 651
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 691
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14956
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4731
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44773
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 651
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 691
Składniki
Do dużego garnka przelewamy rosół i podgrzewamy go. Wrzucamy ziemniaki raz podsmażoną cebulkę i gotujemy al dente. Gdy ziemniaki będą już w pół miękkie przygotowujemy fasolkę – przekrawamy ją na mniejsze części i wrzucamy do rosołu z ziemniakami i gotujemy aż warzywa będą miękkie.
Do warzyw dodajemy pokrojoną papryczkę chili, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. Do miseczki wlewamy śmietankę oraz jedną chochelkę zupy, mieszamy i tak przygotowanym płynem zaprawiamy zupę. W razie czego doprawiamy do smaku przyprawami. Zupa powinna mieć wyrazisty i pikantny smak. Dekorujemy zielona pietruszką.