Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostra i aromatyczna zupa - idealna na obronę przed przeziębieniem
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 85
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 156
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 741
Polecam, pychota.
Odsłon: 439
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 242
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 85
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 156
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 741
Polecam, pychota.
Odsłon: 439
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 242
Składniki
Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i po 10 minutach kroimy w paseczki. Papryki wydrążamy z pestek i kroimy w plasterki. Pierś kaczki kroimy w cienkie plastry, oczywiście razem ze skórą. Imbir obieramy i nacinamy, aby oddał więcej smaku - imbir w całości będzie nam łatwo odłowić przed podaniem. Do gorącego bulionu dodajemy grzyby, papryki, imbir i przyprawy, gotujemy co najmniej 15 minut. Dodajemy pierś z kaczki i gotujemy kilka minut. Kaczka w cienkich plastrach ugotuje się błyskawicznie. Doprawiamy do smaku Zagęszczamy mąką rozmieszaną w chłodnej wodzie. Makaron rozkładamy na talerzach, zalewamy zupą i dekorujemy kiełkami fasoli mung, szczypiorkiem i sezamem.