Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pikantna zupa z makaronem ryżowym"
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30774
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3572
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2545
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1083
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30774
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3572
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 2545
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1083
Składniki
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź i odstaw w ciepłe miejsce. Filety umyj, zalej wodą, posól i ugotuj do miękkości. Następnie wyjmij, ostudź i zmiel w maszynce.
Dodaj jajko i bułkę tartą. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wszystkie dokładnie wymieszaj i uformuj niewielkie kulki. Usmaż na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor.
Marchewkę, cebule, czosnek, papryczkę chili, imbir i por pokrój w grubsze plastry. Podsmaż w garnku na rozgrzanym oleju. Wlej bulion, w którym wcześniej gotował się filet z kurczaka, i zagotuj.
Gdy warzywa będą miękkie, dodaj makaron i klopsiki. Całość chwilę podgotuj i dopraw sosem sojowym, winem ryżowym oraz solą.Źródło: Na żywo