Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, gęsta, pikantna. Zupę można ugotować z dowolnymi owocami morza lub z rybą. Bardzo polecam.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 88
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
W garnku rozgrzać oliwę, podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, plasterki czosnku i posiekaną papryczkę chili.
Do zeszklonej cebuli dodać ryż i wsypać paprykę w proszku. Smażyć razem kilka minut. Następnie wlać bulion,dodać pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować 15-20 minut.
Po tym czasie do zupy dodać małże i posiekaną natkę pietruszki, gotować jeszcze kilka minut. Gotową zupę można doprawić sokiem z cytryny.