Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, gęsta, pikantna. Zupę można ugotować z dowolnymi owocami morza lub z rybą. Bardzo polecam.
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Składniki
W garnku rozgrzać oliwę, podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, plasterki czosnku i posiekaną papryczkę chili.
Do zeszklonej cebuli dodać ryż i wsypać paprykę w proszku. Smażyć razem kilka minut. Następnie wlać bulion,dodać pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować 15-20 minut.
Po tym czasie do zupy dodać małże i posiekaną natkę pietruszki, gotować jeszcze kilka minut. Gotową zupę można doprawić sokiem z cytryny.