Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, gęsta, pikantna. Zupę można ugotować z dowolnymi owocami morza lub z rybą. Bardzo polecam.
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 34804
Placki z jogurtu greckiego to danie przygotowane z ciasta podobnego do naleśn...
Odsłon: 1518
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 96
Nasze ciasto "Jaskiniowiec" to prawdziwa uczta dla miłośników słodkich deseró...
Odsłon: 34804
Placki z jogurtu greckiego to danie przygotowane z ciasta podobnego do naleśn...
Odsłon: 1518
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 96
Składniki
W garnku rozgrzać oliwę, podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę, plasterki czosnku i posiekaną papryczkę chili.
Do zeszklonej cebuli dodać ryż i wsypać paprykę w proszku. Smażyć razem kilka minut. Następnie wlać bulion,dodać pomidory, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotować 15-20 minut.
Po tym czasie do zupy dodać małże i posiekaną natkę pietruszki, gotować jeszcze kilka minut. Gotową zupę można doprawić sokiem z cytryny.