Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, aromatyczna i pikantna zupa, idealna na chłodne dni
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414450
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2309
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414450
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2309
Składniki
Z chorizo usunąć flak. Kiełbasę pokroić w plastry, wrzucić do garnka i smażyć na niewielkim ogniu do wytopienia się tłuszczu.
Cebulę pokroić w kostkę, paprykę w paski, czosnek w cienkie plasterki. Pokrojone warzywa, liście laurowe i ziele angielskie dodać do kiełbasy, smażyć kilka minut.
Następnie do garnka wlać bulion i wsypać soczewicę, gotować do miękkości.
Gdy soczewica jest miękka dodać koncentrat pomidorowy i pastę paprykową,doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować kolejne 5 minut.