Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, aromatyczna i pikantna zupa, idealna na chłodne dni
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 109
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1110
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 447
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 109
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1110
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 447
Składniki
Z chorizo usunąć flak. Kiełbasę pokroić w plastry, wrzucić do garnka i smażyć na niewielkim ogniu do wytopienia się tłuszczu.
Cebulę pokroić w kostkę, paprykę w paski, czosnek w cienkie plasterki. Pokrojone warzywa, liście laurowe i ziele angielskie dodać do kiełbasy, smażyć kilka minut.
Następnie do garnka wlać bulion i wsypać soczewicę, gotować do miękkości.
Gdy soczewica jest miękka dodać koncentrat pomidorowy i pastę paprykową,doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować kolejne 5 minut.