Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, aromatyczna i pikantna zupa, idealna na chłodne dni
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 346
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 74
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 47
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 346
Puree z kukurydzy i boczku jest rewelacyjne. Słodycz kukurydzy przełamana zos...
Odsłon: 74
Łatwe i szybkie do przygotowania mięsko, z pieczonymi ziemniakami i surówką -...
Odsłon: 47
Składniki
Z chorizo usunąć flak. Kiełbasę pokroić w plastry, wrzucić do garnka i smażyć na niewielkim ogniu do wytopienia się tłuszczu.
Cebulę pokroić w kostkę, paprykę w paski, czosnek w cienkie plasterki. Pokrojone warzywa, liście laurowe i ziele angielskie dodać do kiełbasy, smażyć kilka minut.
Następnie do garnka wlać bulion i wsypać soczewicę, gotować do miękkości.
Gdy soczewica jest miękka dodać koncentrat pomidorowy i pastę paprykową,doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować kolejne 5 minut.