Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, aromatyczna i pikantna zupa, idealna na chłodne dni
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 246
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 325
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 5789
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2068
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 246
Przepis na kruche ciasteczka pełnoziarniste z otrębami, w których znajdziemy...
Odsłon: 325
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 5789
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 2068
Składniki
Z chorizo usunąć flak. Kiełbasę pokroić w plastry, wrzucić do garnka i smażyć na niewielkim ogniu do wytopienia się tłuszczu.
Cebulę pokroić w kostkę, paprykę w paski, czosnek w cienkie plasterki. Pokrojone warzywa, liście laurowe i ziele angielskie dodać do kiełbasy, smażyć kilka minut.
Następnie do garnka wlać bulion i wsypać soczewicę, gotować do miękkości.
Gdy soczewica jest miękka dodać koncentrat pomidorowy i pastę paprykową,doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować kolejne 5 minut.