Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, aromatyczna i pikantna zupa, idealna na chłodne dni
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13075
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2455
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3600
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4458
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13075
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2455
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3600
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4458
Składniki
Z chorizo usunąć flak. Kiełbasę pokroić w plastry, wrzucić do garnka i smażyć na niewielkim ogniu do wytopienia się tłuszczu.
Cebulę pokroić w kostkę, paprykę w paski, czosnek w cienkie plasterki. Pokrojone warzywa, liście laurowe i ziele angielskie dodać do kiełbasy, smażyć kilka minut.
Następnie do garnka wlać bulion i wsypać soczewicę, gotować do miękkości.
Gdy soczewica jest miękka dodać koncentrat pomidorowy i pastę paprykową,doprawić do smaku solą i pieprzem, gotować kolejne 5 minut.