Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz czas na ekspresowy pikantny ( był już przepis na kiszony i słodki ;) doskonały do krokietów, pierogów z mięsem, gołąbków lub po prostu na poprawę humoru w chłodny dzień ...
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11876
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16154
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5125
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11876
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16154
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5125
Składniki
Buraki obrać i dowolnie pokroić do graczka- dodać kawałki marchewki potłuczony czosnek zalać całość wodą ( tak żeby buraki były w całości przykryte - 3-4cm ponad nie) Zagotować.
Na chwilę przed wrzeniem wywaru wlewamy ocet (buraki nie stracą koloru a wywar nabierze ostrego smaku) zagotować - wlać bulion i dodać wszystkie przyprawy-Gotować ok 15-20 min na średnik ogniu.
Gotowe pikantny aromatyczny i w mojej opinii 10000 razy lepszy i zdrowszy niż z torebki ...