Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz czas na ekspresowy pikantny ( był już przepis na kiszony i słodki ;) doskonały do krokietów, pierogów z mięsem, gołąbków lub po prostu na poprawę humoru w chłodny dzień ...
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30948
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3649
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4759
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30948
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3649
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4759
Składniki
Buraki obrać i dowolnie pokroić do graczka- dodać kawałki marchewki potłuczony czosnek zalać całość wodą ( tak żeby buraki były w całości przykryte - 3-4cm ponad nie) Zagotować.
Na chwilę przed wrzeniem wywaru wlewamy ocet (buraki nie stracą koloru a wywar nabierze ostrego smaku) zagotować - wlać bulion i dodać wszystkie przyprawy-Gotować ok 15-20 min na średnik ogniu.
Gotowe pikantny aromatyczny i w mojej opinii 10000 razy lepszy i zdrowszy niż z torebki ...