Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz czas na ekspresowy pikantny ( był już przepis na kiszony i słodki ;) doskonały do krokietów, pierogów z mięsem, gołąbków lub po prostu na poprawę humoru w chłodny dzień ...
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 194
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1312
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 519
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 194
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 215
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1312
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 519
Składniki
Buraki obrać i dowolnie pokroić do graczka- dodać kawałki marchewki potłuczony czosnek zalać całość wodą ( tak żeby buraki były w całości przykryte - 3-4cm ponad nie) Zagotować.
Na chwilę przed wrzeniem wywaru wlewamy ocet (buraki nie stracą koloru a wywar nabierze ostrego smaku) zagotować - wlać bulion i dodać wszystkie przyprawy-Gotować ok 15-20 min na średnik ogniu.
Gotowe pikantny aromatyczny i w mojej opinii 10000 razy lepszy i zdrowszy niż z torebki ...