Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz czas na ekspresowy pikantny ( był już przepis na kiszony i słodki ;) doskonały do krokietów, pierogów z mięsem, gołąbków lub po prostu na poprawę humoru w chłodny dzień ...
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 219
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 516
Roladki z tortilli z szynką i serem żółtym zapiekane w piekarniku to ekspreso...
Odsłon: 219
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 516
Składniki
Buraki obrać i dowolnie pokroić do graczka- dodać kawałki marchewki potłuczony czosnek zalać całość wodą ( tak żeby buraki były w całości przykryte - 3-4cm ponad nie) Zagotować.
Na chwilę przed wrzeniem wywaru wlewamy ocet (buraki nie stracą koloru a wywar nabierze ostrego smaku) zagotować - wlać bulion i dodać wszystkie przyprawy-Gotować ok 15-20 min na średnik ogniu.
Gotowe pikantny aromatyczny i w mojej opinii 10000 razy lepszy i zdrowszy niż z torebki ...