Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Teraz czas na ekspresowy pikantny ( był już przepis na kiszony i słodki ;) doskonały do krokietów, pierogów z mięsem, gołąbków lub po prostu na poprawę humoru w chłodny dzień ...
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117912
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8318
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3092
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2034
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1500
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117912
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8318
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3092
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2034
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1500
Składniki
Buraki obrać i dowolnie pokroić do graczka- dodać kawałki marchewki potłuczony czosnek zalać całość wodą ( tak żeby buraki były w całości przykryte - 3-4cm ponad nie) Zagotować.
Na chwilę przed wrzeniem wywaru wlewamy ocet (buraki nie stracą koloru a wywar nabierze ostrego smaku) zagotować - wlać bulion i dodać wszystkie przyprawy-Gotować ok 15-20 min na średnik ogniu.
Gotowe pikantny aromatyczny i w mojej opinii 10000 razy lepszy i zdrowszy niż z torebki ...