Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, a właściwie dwie zupy-kremy z papryki. Czerwona ostrzejsza, żółta łagodna i aromatyczna. Chipsy z buraka nie tylko pięknie wyglądają, ale też są przepyszne
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5043
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 597
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2259
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 164
Sprawdzony przepis na prosty i bardzo smaczny chleb, który z pewnością uda si...
Odsłon: 5043
Proponujemy błyskawiczny obiad dla zabieganych, czyli makaron spaghetti w pro...
Odsłon: 597
Orzechowy Kochanek czyli ciasto czekoladowe z kremem z masła orzechowego to p...
Odsłon: 2259
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 164
Składniki
Chipsy z buraka: Buraka obieramy i kroimy w bardzo cieńkie plastry (najlepiej obieraczką). Mieszamy z olejem, octem, sosem sojowym i pieprzem i wykładamy na blachę. Pieczemy w 140 stopniach przez 30 minut (jeśli chipsy są grubsze, możecie potrzymać 40 minut). Chipsy będą gotowe po ostygnięciu.
Warzywa na obie zupy myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. W garnkach warzywa zalewamy wodą lub bulionem (tylko tyle, aby warzywa były przykryte). Gotujemy do miękkości i miksujemy na gładką masę. Przyprawiamy. Jeśli zupy nie będą wystarczająco gęste, można je zagęścić łyżeczką mąki ziemniaczanej rozpuszczoną w wodzie. Zupy nalewamy jednocześnie dwoma chochlami. Dekorujemy chipsami