Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, a właściwie dwie zupy-kremy z papryki. Czerwona ostrzejsza, żółta łagodna i aromatyczna. Chipsy z buraka nie tylko pięknie wyglądają, ale też są przepyszne
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 292
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 118
Polecam.
Odsłon: 1010
Dziś do pracy.
Odsłon: 139
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15418
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 332
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 292
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 118
Polecam.
Odsłon: 1010
Dziś do pracy.
Odsłon: 139
Jak wykorzystać mięso z rosołu? Paszteciki drożdżowe z mięsem i kapustą robię...
Odsłon: 15418
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 332
Składniki
Chipsy z buraka: Buraka obieramy i kroimy w bardzo cieńkie plastry (najlepiej obieraczką). Mieszamy z olejem, octem, sosem sojowym i pieprzem i wykładamy na blachę. Pieczemy w 140 stopniach przez 30 minut (jeśli chipsy są grubsze, możecie potrzymać 40 minut). Chipsy będą gotowe po ostygnięciu.
Warzywa na obie zupy myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. W garnkach warzywa zalewamy wodą lub bulionem (tylko tyle, aby warzywa były przykryte). Gotujemy do miękkości i miksujemy na gładką masę. Przyprawiamy. Jeśli zupy nie będą wystarczająco gęste, można je zagęścić łyżeczką mąki ziemniaczanej rozpuszczoną w wodzie. Zupy nalewamy jednocześnie dwoma chochlami. Dekorujemy chipsami