Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki dzieciństwa. Zupa na maślance, o wyrazistym smaku, lekko kwaśna z delikatną nutą czosnku.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5550
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8838
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7753
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5319
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5550
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8838
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7753
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5319
Składniki
Botwinkę dokładnie oczyścić. Usunąć zniszczone liście. Umyć i osuszyć. Buraczki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a łodygi i liście drobno pokroić. Na patelni, na maśle obsmażyć botwinkę. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i sól do smaku. W garnku zagotować maślankę. Do gotującej się maślanki dodać roztrzepane ze śmietaną jajka. Dodać botwinkę z patelni i jeszcze chwilę krótko zagotować. Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie. Zupę podawać z ciepłymi ziemniakami, posypaną posiekanym grubym szczypiorem. Smacznego. Zupę można podać z utłuczonymi ziemniakami, albo z podsmażonymi na smalcu ze skwarkami.