Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół nie jednemu zdrowie uratował i tak samo jest z pomidorówką. Samo dobro, samo zdrowie.
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 144
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 71
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 203
Świetna do grilla lub do pracy
Odsłon: 144
Fantastyczna rybka, przy której pracy jest niewiele, a efekt smakowy jest bar...
Odsłon: 71
To przepis na wyjątkowe krokiety wiosenne. Wystarczą ci ugotowane placki i fa...
Odsłon: 203
Składniki
Paprykę umyć, osuszyć, pozbawić gniazda nasiennego. Pokroić w dowolne kawałku. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Obok położyć obrane ząbki czosnku. Delikatnie posmarować olejem rzepakowym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 30 min. W garnku zagotować rosół. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki pomidory. Pomidory ze skórką. Dodać upieczoną paprykę i czosnek. Gotować na wolnym ogniu ok 30 min. Zupę przecedzić, a pozostałe na sicie pomidory, paprykę, czosnek przetrzeć do zupy. Ponownie zupę doprowadzić do gotowania. W szklance mleka rozprowadzić łyżkę mąki pszennej i koncentrat pomidorowy. Wlać do zupy. Chwilę gotować, mieszać. Dodać cukier, pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Zupę podawać gorącą z ulubionym makaronem. Smacznego