Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 95
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9862
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 95
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 240
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9862
Składniki
Oczyszczone, umyte mięso umieścić w garnku i zalać wodą. Rozpocząć gotowanie. Usunąć szumowiny. Dodać obrane, umyte warzywa tzn marchewki, pietruszkę, selera i opaloną cebulę. Dodać pieprz czarny w ziarnach i łyżeczkę soli. Gotować na wolny ogniu ok 40 min. Usunąć warzywa z zupy. Dodać pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i ajvar. Gotować ok 15 min. Zawartość garnka przecedzić i przetrzec to co pojawiło się na sicie. Czystą zupę jeszcze raz zagotować krótko. Dodać cukier i sól do smaku. Na koniec dodać serek mascarpone. Mieszać aż serek się rozpuści. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Zupę podać gorącą z makaronem. Smacznego.